Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az ember legjobb barátja lehet a genetikai kutatások tárgya | Autoimmun Betegségek

Az ember legjobb barátja lehet a genetikai kutatások tárgya | Autoimmun Betegségek

Egyes kutyafajták szolgáltathatják emberi betegségek megoldását – olvasható a New England Journal of Medicine legutóbbi számában.

„Mivel a kutyák genetikai állománya igen hasonló az emberekéhez, az állatok tanulmányozása hozzásegíthet emberi betegségek gyógyításához. A kutatókat leginkább a kutyák fajtarendszere érdekelheti, ami mesterséges szelekció eredménye, ugyanis azt egymástól igen különböző típusú élőlények – gondoljunk csak a németjuhászra, vagy a csivavára – adják. Mivel a fajták nemesítésekor a rokonegyedek pároztatása történik, ezért nagyobb jelentőséget kapnak az egyébként lappangóan öröklődő génhibák. A lappangóan öröklődő génhibák csak akkor okoznak betegséget, ha az utód mindkét szülőtől a hibás génváltozatot örökli. A fajtanemesítés miatt tehát az ilyen betegségek gyakoribbak a fajtiszta kutyákban, ami segíthet emberekre is adaptálható megállapítások felállításában.

0 Tovább

1-es típusú diabétesz új immunterápiája | Autoimmun Betegségek

1-es típusú diabétesz új immunterápiája | Autoimmun Betegségek

Washington – Állatkísérletekben hatékonynak bizonyult az 1-es típusú cukorbetegség új immunterápiája, az alkalmazott antitestek hatására gyorsan visszaállt az egerek egészséges állapota – számoltak be róla amerikai kutatók a Diabetes című szakfolyóiratban.

Az Észak-Karolinai Egyetem orvosi karának munkatársai olyan
génmódosított egerekkel dolgoztak, amelyek az 1-es típusú,
inzulinfüggő cukorbetegség tüneteit mutatják. A betegség kialakulása
után az állatoknak befecskendezték az általuk kifejlesztett
antitesteket, amelyek hatására immunrendszerük károsodása nélkül
eltűntek a diabétesz tünetei.

0 Tovább

Sertésélősködő gyógyíthatja az autoimmun betegségeket | Autoimmun Betegségek

Sertésélősködő gyógyíthatja az autoimmun betegségeket | Autoimmun Betegségek

Egy élősködő lehet a megoldás a gyógyíthatatlan betegségekre!

A krónikus és az életminőséget erőteljesen rontó reumás ízületi gyulladásban ( reumatoid artritiszben ) vagy Crohn-betegségben szenvedők vajon lenyelnék-e egy sertésparazita petéit gyógyulásuk reményében? A Coronado Biosciences Inc. kutatói szerint igen.
A burlingtoni cég reményei szerint egy olyan szert fejleszt ki éppen, ami újdonságot jelenthetne az autoimmun betegségek kezelése terén. A gyógyszer minden egyes adagjában parazita-peték ezrei találhatók, melyet sertésürülékből gyűjtöttek be, majd sós oldattá alakították, mely egyszerűen lenyelhető. A pete a sertésben ostorféreggé fejlődik, anélkül, hogy károsítaná a gazdaszervezetet. Az emberben alig két hétig marad csak életképes, viszont ennyi idő alatt is képes átalakítani az immunrendszert, és megelőzni, hogy a szervezet a saját szöveteit támadja meg. “Nem csak gyógyszer válhat belőle, de betekintést is engedhet a betegségek hátterébe” – mondta el dr. Joel Weinstock, a bostoni Tufts Kórház gasztroenterológiai-hepatológiai osztályának vezetője.

0 Tovább

Ha gyengül az immunrendszer | Autoimmun Betegségek

Ha gyengül az immunrendszer | Autoimmun Betegségek

“Szabó Gyuri bácsi a bükki füvesember azt is elmondta, hogy rákban nem lehet meghalni, mert a szervezet öngyógyító. Ilyenkor az immunrendszert kell erősíteni és az adott rákra való növényeket használni. Testünkben mindig vannak rákos sejtek és ezeket a szervezet normális esetben kordában tartja. Ha gyengül az immunrendszer, akkor képesek csak az elburjánzásra. Nagyon fontos, hogy higgyük, sőt, tudjuk, hogy a rák nem halálos ítélet. Abszolút gyógyítható.

0 Tovább

Autoimmun betegségek ellen - Gyógynövény | Autoimmun Betegségek

Autoimmun betegségek ellen - Gyógynövény | Autoimmun Betegségek

Mark Sundrud (Bostoni Gyermekkórház Immunbetegségek Intézete) és munkatársai a Science júniusi számában írtak az új molekulával kapcsolatos tapasztalataikról. Az ígéretes vegyület neve halofuginon, mellyel talán fertőzések kockázata nélkül lehet majd kezelni autoimmun betegségeket. Az autoimmun eredetű betegségek esetében a szervezet immunrendszere egészséges szöveteket támad meg és pusztít el. Ilyen autoimmun eredetű betegség például a szklerózis multiplex, a lupusz erithematosus és a reumás ízületi gyulladás. Az eddigi kezelések az immunrendszer elnyomásával fejtették ki hatásukat, ami azonban fokozta a fertőzések rizikóját. Van már lehetőség az immunsejtek (T-sejtek) által termelt citokineket és más kémiai hírvivő molekulákat semlegesítő antitestek adására is, ez azonban drága eljárás, és nem a gyökerénél szünteti meg a betegséget. A gyulladás kordában tartásához rendszeres infúziókra van szükség.

0 Tovább

Autoimmun Betegségek

blogavatar

Autoimmun Betegek Közössége -autoimmune diseases. Minden, amit az autoimmun betegségekről tudni érdemes. Az oldal célkitűzése az autoimmun betegségben szenvedők és családtagjaik tájékoztatása a betegségekről és az azokkal kapcsolatos teendőkről, lehetőségekről.

Utolsó kommentek