Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A sós étrend Nem csak a vérnyomást növeli | Autoimmun Betegségek

A sós étrend Nem csak a vérnyomást növeli | Autoimmun Betegségek

A magas sótartalmú élelmiszerek fogyasztása nemcsak a vérnyomásunkat növelik, hanem a legújabb kutatások szerint az autoimmun betegségek kialakulását is elősegítheti.

A három friss kutatásból az derül ki, hogy a só az első számú gyanúsított számos autoimmun betegség, köztük a szklerózis multiplex, a reumatoid arthritisz és az ankilotizáló spondilitisz ( Bechterew-kór ) kialakulásában. A kutatók azt is elmondták, hogy az autoimmun betegségek, különösen a szklerózis multiplex és az 1-es típusú diabétesz előfordulásának jelentős növekedése arra utal, hogy környezeti tényezők, nem pedig a genetika állhat a háttérben.

0 Tovább

Génhiba nehezíti a szklerózis multiplex kezelését | Autoimmun Betegségek

Génhiba nehezíti a szklerózis multiplex kezelését | Autoimmun Betegségek

A szklerózis multiplex egy autoimmun hátterű betegség, ami során az immunrendszer az idegsejteket borító elemek ellen fordul, így okozva ingerületvezetési zavarokat, melyek ezután különféle tünetek során nyilvánulnak meg. A betegség kezelése sajnos nem megoldott, de a kutatók próbálkoznak egy másik szerrel, az anti- TNF- el. Ezt a szert más, szintén autoimmun betegeknél is használják, például a reumatoid izületi gyulladásnál, vagy a gyulladásos bélbetegségeknél. A vizsgálatok szerint azonban sajnos a szer inkább rontott a betegek állapotán, mint segített volna, áll a Nature-ben megjelent tanulmányban.

0 Tovább

Génhiba miatt nem hat szklerózis multiplex (SM) esetében egy ígéretesnek tartott szer | Autoimmun Betegségek

Génhiba miatt nem hat szklerózis multiplex (SM) esetében egy ígéretesnek tartott szer | Autoimmun Betegségek

Egy szklerózis multiplexhez (SM) köthető génváltozat okozza, hogy az egykor ígéretesnek tartott tumornekrózisfaktor-ellenes szer más autoimmun betegségekkel szemben nem hat az SM-nél – állapították meg az Oxfordi Egyetem kutatói. A Nature című tudományos magazinban közzétett tanulmány szerint a TNF-gátlók alkalmazása még ront is a szklerózis multipexes
páciensek állapotán.

0 Tovább

Autoimmun betegségek ellen - Gyógynövény | Autoimmun Betegségek

Autoimmun betegségek ellen - Gyógynövény | Autoimmun Betegségek

Mark Sundrud (Bostoni Gyermekkórház Immunbetegségek Intézete) és munkatársai a Science júniusi számában írtak az új molekulával kapcsolatos tapasztalataikról. Az ígéretes vegyület neve halofuginon, mellyel talán fertőzések kockázata nélkül lehet majd kezelni autoimmun betegségeket. Az autoimmun eredetű betegségek esetében a szervezet immunrendszere egészséges szöveteket támad meg és pusztít el. Ilyen autoimmun eredetű betegség például a szklerózis multiplex, a lupusz erithematosus és a reumás ízületi gyulladás. Az eddigi kezelések az immunrendszer elnyomásával fejtették ki hatásukat, ami azonban fokozta a fertőzések rizikóját. Van már lehetőség az immunsejtek (T-sejtek) által termelt citokineket és más kémiai hírvivő molekulákat semlegesítő antitestek adására is, ez azonban drága eljárás, és nem a gyökerénél szünteti meg a betegséget. A gyulladás kordában tartásához rendszeres infúziókra van szükség.

0 Tovább

A szklerózis multiplex-es betegeknek ad új reményt a készítmény | Autoimmun Betegségek

A szklerózis multiplex-es betegeknek ad új reményt a készítmény | Autoimmun Betegségek

Egy új gyógyszert segíthet csökkenteni a szklerózis multiplex-ben szenvedő pácienseknél a betegség relapszáló állapotának gyakoriságát. A BG-12 nevű gyógyszert szedők csoportjában az eddigi adatok alapján mintegy felére csökkent a visszaesési ráta – számol be a Health Day.

Azoknál, akik napi két adagot szedtek be a készítményből, 44, azoknál, akik napi hármat, 51 százalékkal csökkent a betegség kiújulási rátája’ – mondta Dr. Robert Fox, kutatásvezető, a Cleveland Klinika orvosi igazgatója, aki hozzátette, a klinikai vizsgálatok alapján a gyógyszer teljesen biztonságosnak tűnik.

0 Tovább
«
12

Autoimmun Betegségek

blogavatar

Autoimmun Betegek Közössége -autoimmune diseases. Minden, amit az autoimmun betegségekről tudni érdemes. Az oldal célkitűzése az autoimmun betegségben szenvedők és családtagjaik tájékoztatása a betegségekről és az azokkal kapcsolatos teendőkről, lehetőségekről.

Utolsó kommentek