Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Adókedvezmény súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségeknek | Autoimmun Betegségek

Adókedvezmény súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségeknek | Autoimmun Betegségek

Az összevont adóalap adóját csökkenti a súlyos fogyatékkal élő magánszemélynél az erről szóló igazolás alapján a fogyatékkal való élet kezdő napjának hónapjától ezen állapot fennállása idején havonta, az adóév első napján érvényes havi minimálbér 5 %-ának megfelelő összeg.
Az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény igénybevétele szempontjából súlyos fogyatékkal élőnek kell tekinteni azt a személyt, aki a 335/2009. (XII.29.) Kormányrendelet mellékletében meghatározott betegségek valamelyikében szenved, vagy a mellékletben meghatározott valamely fogyatékkal él, és ez külön jogszabályban foglaltak szerint megállapításra került.

0 Tovább

Autoimmun betegségek ellen - Gyógynövény | Autoimmun Betegségek

Autoimmun betegségek ellen - Gyógynövény | Autoimmun Betegségek

Mark Sundrud (Bostoni Gyermekkórház Immunbetegségek Intézete) és munkatársai a Science júniusi számában írtak az új molekulával kapcsolatos tapasztalataikról. Az ígéretes vegyület neve halofuginon, mellyel talán fertőzések kockázata nélkül lehet majd kezelni autoimmun betegségeket. Az autoimmun eredetű betegségek esetében a szervezet immunrendszere egészséges szöveteket támad meg és pusztít el. Ilyen autoimmun eredetű betegség például a szklerózis multiplex, a lupusz erithematosus és a reumás ízületi gyulladás. Az eddigi kezelések az immunrendszer elnyomásával fejtették ki hatásukat, ami azonban fokozta a fertőzések rizikóját. Van már lehetőség az immunsejtek (T-sejtek) által termelt citokineket és más kémiai hírvivő molekulákat semlegesítő antitestek adására is, ez azonban drága eljárás, és nem a gyökerénél szünteti meg a betegséget. A gyulladás kordában tartásához rendszeres infúziókra van szükség.

0 Tovább

Autoimmun Betegségek

blogavatar

Autoimmun Betegek Közössége -autoimmune diseases. Minden, amit az autoimmun betegségekről tudni érdemes. Az oldal célkitűzése az autoimmun betegségben szenvedők és családtagjaik tájékoztatása a betegségekről és az azokkal kapcsolatos teendőkről, lehetőségekről.

Utolsó kommentek